Friday, June 19, 2009

Tambah Tanggung

Salam guys..

Sori le bebanyak, 2-3 hari ni memang le teramat bz.. kilang saya ni baru beli mesen, jadi programmer cabuk ni lah yang kene buat testing tu, testing ni.. baca tu.. tau ni, hehe, pastu kene buat program untuk test cut, nak tentukan tahap ketepatan mesen tersebut.. buat program tu takde le penat / susah sgt, tapi yang meletihkan adalah untuk ke production floor yang jauhnye sebatu .. pastu ade laa dekat 20 kali saya ulang alik dari tempat duduk ke production floor, boleh meninggal rasanye .. haha..

ok saya nak cerita sket pasal tambah tanggung, hehe kalau yang cepat tangkap.. paham le maksudnye itu.. kalau ada yang tidak tahu, saya telah selamat bernikah dengan Miss B pada 06/06/09 yang lalu bertempat di Pasir Salak Resort, minta maafla kalau tak dapat jemput ke Pasir Salak kerana tempat duduknye terhad.. tapi jemputlah datang ke majlis saya di Batu Pahat, mapnye ade kat atas tu, heheh.. ok ceritanya begini..

-Pada 05/06/09 saya bertolak ke R&R Ayer Keroh untuk berkonvoi sekali ngan mak,ayah,adik no.3 saya Fauzi, dan adik bongsu saya Faiz yang bertolak dari Batu Pahat Johor seawal jam 6.45. Kami berjumpa disana lebih kurang 8.30 dan terus shoot melalui Lebuhraya Plus dan masuk Ke Elite di Nilai dan terus sampai ke exit Batu 3 Shah alam dimana kami terus ke Lebuhraya Guthrie dan sampai di R&R Elmina Sungai Buloh pada jam 10.30 pagi.

- Kami menantikan ketibaan aunty Siti dan askor2nye serta kawan kepada adik no.2 saya, serta Pengapit saya Sir Pajil dan Photographer saya AmruFM. agaka2 santai disana lebih kurang 1/2 jam, menchekek sket apae yang boleh alas perot.. pas tu kami terus shoot 4 , 2 myvi hitam. 1 myvi putih dan 1 honda accord hohohoh, saya mengetuai perjalanan.

- kami singgah sebentar di Petronas Kuala Selangor untuk mengisi minyak, dan yang bestnye kami terjumpa pakcik ayah saya di stesen yang sama, dan dia memang dalam perjalan ke Pasir Salak resort.. haha rezeki jodoh nak jumpe kat situ.. alhamdulillah memudahkan perjalanan beliau dan isteri kerana tidak perlu mencari2 lagi resort. so skang dah tambah satu lagi kereta mercedes Kompressor hohoho best best... 5 biji kereta bergerak skali..

- alhamdulillah kami sampai di resort lebih kurang 1 lebih, kami terus check in dan merehatkan diri, yang bestnya, mak saya dah siap2 masak di Batu Pahat, Nasi Lemak Sambal Sotong wooo.. memang faveret ah! saya memang tengah kebulur masa tu.. bedal laaa.. hehe kawan saya Amru pon layan nasi lemak tu,sampai berhingus2 dia sedut sambal sotong tu hahahah.. lepas makan, saya kemas2 sket barang2 hantaran, dan melayan amru untuk planning Photoshoot untuk besok, sempat juga dia demo Macbook dia, dan skill photoshop dia (Thanks Bro!) , dan sempat ada sessi photoshoot di dalam bilik Chalet... memang superb.. Amru! aku nak jadik anak murid ko !! uhuhuhuh... so lepas tu saya lelapkan mata kejap untuk rehatkan badan dan menjaga seri wajah ..chewaahh! hahahah, dapat laa lelap sejam, pastu saya pergi check dewan yang akan digunakan dan meminta apa2 yang patut.. banyak gak saya mintak hehe..tapi layanan PASIR SALAK RESORT memang BEST.. Thank you Encik Shahril!

- Petang tu saya mengajak Sir Pajil and Amru untuk jalan2 ke rumah Miss B, dan kebetulan Miss B mintak saya ambil dia untuk ke pekan Kampung Gajah untuk beli bunga Manggar. lepas beli bunga manggar, Amru sibuk nak minum air kelapa, hohohoh jadi kitorang berenti jap cari air kelapa untuk Amru tapi malangnye takde, jadi kami settle untk minum Teh bunga dan Amru makan Pesembur Utara (teringat kat awek dia la tuh) hahahaha.. pastu kami hantar Miss B balik dan kami pun balik ke resort.

- Sebelah malamnya, kami ke rumah Miss B untuk makan free, uhuhuh kene masakan Jawa yang sedap! uhuhuh , memang tak pernah makanla sebelum2 ni, tapi memang layan... (ayat bodek bini ke?) hahahahah.. lupe nak bitau, saya berketurunan Jawa+Mamak, tapi saya lebih cenderung ke arah mamak dari segi gaya makan, jadi cam masakan melayu dan jawa ni kurang sket dapat pendedahana.. kalau kat rumah tu mak masak Kari ngan Dhalchah memang tak lari, kadang dapat gak makan masak lemak and asam pedas.. tapi selalunye memang kari ngan dhalchah... heheh.. lepas makan, kami semua balik ke resort, tapi saya melawat balik dewan untuk test PA system, thanx to bro epoi kerana mensupply lagu2 kawen kepada saya uhuhuh, =) saya dengan Sir pajil laa dok godek2 PA tu, uhuhuhuh abes 3 cd kami pasang... ade satu cd tu saya letak lagu2 fav. saya dan Miss B ... uhuhuh ade lagu Radiostar, ade lagu Stevie Wonder ada lagu Altimet, Malique dan macam2 lagi...

- Selepas itu saya tolong kezen2 saya yang baru sampai tu untuk arrange tempat tido dan saya pon padam... hohoh letih.. Ahli keluarga saya datang secara berperingakat dari pkul 5 petang hingga pukul 2 pagi... adalah dalam 30++ orang yang hadir, alahamdulillah sayang korang semua uhuhuhuh..

- awal saya bangun pagi 06/06/09 tu, dalam 6 lebih.. bangun2 mandi2 siap2, terus gi amik Miss B kat rumah dia untuk bawak gi make up kat Butik Azie @ Kampung Gajah, sebelum tu kami singgah amik sarapan untuk family saya, then hantar kejap sarapan tu..pastu gi amik sir Pajil and amru pastu terus ke Butik... di butik muka Miss B kene tonyoh, saya plak sibuk setting kerongsang kat songkok tinggi saya tu and sibuk pakai baju melayu and sampen... Alhamdulillah , kami semua settle bermake over dalam pukul 9 gitu, terus kami bergegas pulang, Sir Pajil and amru menghantar Miss B pulang dan saya pula menjemput family saya untuk ke Mesjid untuk upacara akad nikah. Yang kelakarnya, saya memandu sendiri ke mesjid, mungkin agak kelam kabut, saya pun tak perasan kerana saya seperti marsyal untuk pergi rombongan dan tidak sama sekali seperti pengantin... hahahahha, dalam perjalanan uncle saya telefon dan bertanya saya naik kereta ngan sapa.. ngan selamba saya cakap " err Saya drive sendiri la cik mail..." pastu hambik laa kene marah hehehehhe, "adeke pengantin drive sendiri.. berenti jap... biar Alias (anak dia) drive... " tapi memandangkan dah nak sampai... saya cakap takpe laa dah nak sampai dah pun heheh.. sampai je kene marah ngan semua... "apsal takanak mintak sesape drive...bahaya tau! darah manis!" uhuhuh.. nak wat camane dah sampai dah pun..

- sampai je masjid, sayaterus ambil wudhu dan sembahyang sunat sebelum nikah.... sekali lepas bagi salam, toleh2... tok kadi dah ready dah..... hohohoh, tapi saya tak rasa nebes langsung, entah laa... mungkin tak sempat nak rasa nebes, sebab jadual memang padat...takde masa nak mengelamun... heheh.. tapi memang sempoi tok kadi tu, khutbahnikah pon tak panjang, takde soklan2 interview.. fuhh selamat uhuhuh... saya kira upcara akad saya ni kurang 1/2 jam dah settle.. maka dah jadi laki binik le kami uhuhuhuh Mr. Bisz & Mrs B =) .. pastu ade laa sesi penyerahan mas kahwin dan penyarungan cincin.. and mak saya plak pakai rantai kat Mrs. B .. pastu sessi amik gambar ramai plak.. penat le Amru ngarah itu ini... kesian gak nengok hehehehhe... biasalah bila dah ramai... susah sket kawal ...

- balik je dari akad nikah, saya bawa Mrs. b ngan pengapitnye aitu anak buah dia yang saiz badanye lebih kurang sama ngan Mrs. B... ngalahkan makcik le ko ni Nurul heheheh.. sampai je kat Pasir Salak, kitorang ambush dewan.. mase tu dah ramai dah... ngan relatives Mrs. B dok hias dewan, and geng mak andam dok hias meja makan damai, dan staff Pasir salak dok kemas2 meja tetamu. uhuhh macam ruch hour kat stesen subway kat Japan je ghupenye.. lepas inspect tu ini.. kami balik bilik sebab muke Mrs. B nak kene touch up lagi.. hohoo.. mase kat dalam bilik tu, saya dapat sms tahniah dan selamat dari rakan taulan...terima kasih semua =) dan pada hari yang sama, rakan baik saya Asri juga melangsungkan perkahwinan nya di Kelantan.. hohoh stylo bley same tarikh..

- Dalam pkl 12.30 gitu, kami pun berarak, ke dewan, sanding.. makan damai.. ambik gambar.. tup ap tup tap... dah settle.. heheheh.. relatives saya dalam pkl 2 tu semua dah balik.. mak abah ngan adik2 say aplak dalam pkl 4 gitu diorang balik.. lepas je settle semua, kami nak hantar Amru ke Bas Stand Teluk Intan, on the way tu.. amru sempat ajak kitorang buat Outdoor shooting ... uhuhuh ade je idea2 gila mamat ni nak sroh kitorang buat... sorilah amru... aku dah la gemok.. lutut dah rosak.. pastu penat.. hehe tak pat aku nak memuaskan nafsu idea2 ko sroh terbang+loncat semua tu hehehhe... sori bro, nanti aku dah slim aku buat eh! hohohohoho.. haa bayangkan kitorang nagn pakai baju pengantin ni hantar amru gi Bas Stand... hahahha, semua orang nengok pelik je.. mas etengah tunggu tu, saya pekene Neslo ais Kaw ...fuhhhh lega siot... nikmat betol air neslo ais bile tengah haus+panas+melengas+penat... amru sempat burnkan gambar2 yang dia shoot tadi plus citer variety korea yng lawak gile "family outing" .. hahahah thnx bro.. lepas je amru lari kejar bas dia yang belom gerak lagi pun... saya pun bawak BINI say balik hohohoh...

-Dan kami dapat tahu yang Encik Shahril of Pasir Salak Resort menghadiahkan kami 3hari2malam percuma di bilik VIP ... wooohaaaaaaaaa!!! tu yang paling best tu hahahahha,,, bilik VIP beb... best gile.. THANKS ENCIK SHAHRIL!! PASIR SALAK RESORT IS THE BEST!

-masa nak check out tu kamai dapat lagi gift... uhuhuh Ferero Rocher yang kotak besor tuuuuuu... aaaa dah la faveret Mrs. B tuu... mau nye tak die "menyerongeh" je sepanjang jalan... tak abes2 puji PASIR SALAK RESORT!! hohohoh, nanti entry yang akan datang saya akan ceritakan dengan lebih detail tentang PASIR SALAK RESORT dan saya akan upload banyak gambar2 lagi...

7 comments:

Fly said...

wah bestnye dapat bilik Vip tu, tahniah2 bro.

rampage said...

Bro, mana lagi gambar kat belah Isteri, tak kan1 gambar majlis akad nikah jer?

p/s: Selamat melangkah ke alam berumah tangga(walaupon umah tak der tangga)

Biszign said...

fly : heheh thnx broo.. tuh laa tak sangka plak dapat vip suite... diorang surprise plak tu uhuhuh, bro kalau free datang le 4th July ni... kat banang heights, map ade kat atas.. datang laa bawak wife ngan baby.. =) .. tegur saya tau..

rampage : uhuhh ade bro ade.. nanti next entry saya akan post gambar ye.. hehehehe thnx thnx.. bro datang tau majlis uhuhuh

suked8787 said...

Slamat Pengantin Baru Apai & Anum...mana gambo nyer...kedekut betul la...1 je gmbo...itupun gmbo jauh sedepa...

The Urban Muslimah said...

salam,

Dear Apai, sorrryyyy sgt2 sbb terkompius yg Apai nikah bln 6, bkn bln 7 :| Majlis kat BP mungkin x dpt pegi jugak sbb most probably I'll be in Brunei by then.

Jadinye, seribu juta kemaapan dipinta ye? Dan samat pengantin baru. Mudah-mudahan kekal la jodohnye sampai ke anak cucu cicit 17 keturunan. Aminn..

Congratulations! Kirim salam sama istri terchenta :)

p/s : kedengkian tgk ramai member2 dh nk kawen. i want to kawen tooooo... wargh!

-Nina (terguna ID blogshop plak.. maleh nak login blk..)

Biszign said...

kak sue : hohohoh tengkiu kak sue... uhuhuh nanti le saye letak... saya nak touch up dulu muke, bior licin macam kulit telor uhuhuhuh

nenot : ahhh? gi brunei? aloooorrr apsal gi brunei plak? heheheh.. thnxx nenot.. hati2 gi brunei tu... kang kene pinang orang sane plak :p , kempunan cik wan uhuhhuuh.. =)

Anonymous said...

thnxxxx k.su
ihihihhiihii...
x caye sy da kawen =)


mrs b