Tuesday, April 21, 2009

Clicks * Nature

Salam,

Semasa berewang dikenduri kahwin kezen saya di Ulu tiram Johor baru2 ini, saya sempat mengambil gambar keadaan selepas hujan . Kununye saya bawa kamera dijital saya ni untuk mengelak dari kene tolong rewang2... huhu hampeh sekali strategy saya yang tak menjadi tu, saya diamanahkan untuk membuat jus oren yang mantap.. punyelah pakai hensem2, tapi kene jugak bukak kemeja dengan kene sinsing sluar jeans saya tu...and tukar selipar terus.. jadi mamat hensem jaga "booth" air.. heheheh.. siap kene sound lagi ngan pokcik2 .. "Zal, ko tu dah tak lame lagi tu haaa..kene rajin2 sket tolong ni.. kang takde orang nak tolong majlis ko" huhu..  selalunye saya memang jadi orang kuat pun.. akan stay sampai petang dan siap basuh periuk and cuci dapur sekali.. tapi haritu saya kene "ngelat" sket sebab saya nak kene drive kereta balik ke batu pahat, and niat di hati nak belajar amik2 gambar "indoor".. terkubur begitu sahaja laa niat murni itu.. heheheh, dapatlaa amik gambar yang tak berape bes pun...sebab badan dah penat... pegang kamera pun gigil... setting pun dah tak betul..  hihi , gambar2 rewang nanti insyAllah saya akan letak.. jadi boleh enjoy gambar "nature" je laa yek.. =)

Dan ini adalah eksperimen lagi.
Maseh belum semporna lagi teknik saya.. maseh memerlukan asahan, maseh memerlukan guru dan senpai huhuhuhu, maseh jauh.. komentar kalian amat2 dialu2kan..

Klik imej untuk paparan lebih besar







Lokasi : Ulu Tiram JB
Gear : D60 + Kit Lense

*** Hujan-hujan ni teringat lagu Emberz of soul - Raining outside .. dari album Trick & Tales ***

7 comments:

Anonymous said...

skit punyer lame daaa nk update...
uhuhuhuhuuuhuuhuuuu....
wahhhhh rajin tol en.bisz...



miss B

Biszign said...

huhuhuhu, miss B pun tau kan kenape saya lambat update... huuhhu, xpe xpe.. siap laa nanti huhuuhhu

Anonymous said...

elehhh..org kuat konon..
kuat mkn kn...kn...kn..kn...
huhuhuuhuhuuu...
jgn marah arrr bos...


miss B

Dj Epoi said...

pergh...
cantiknya...
boleh ajar akak tak, cemana mau amik gambar segini???

Biszign said...

miss b : huhuhuhu betul betul betul! tenguk perut laaa.. =)

Kak Sue : Thanx ..boleh kak sue... senang je.. tapi kene ade kamera DSLR la kak sue.. paling basic cam saye punye Nikon D60, kalau Canon 1000D , kalau Sony Alpha 200 , =) kalau nak lagi bes bley amik yang lagi mahal, gambar bley dapat lagi syahdu laa kak sue =)

lin_efi said...

wow lawanya gmbr ko amek nih..

owh sedara mara aku x de istilah rewang nih.. dorang 'reweng' sket² smua dtg nk melawao jek..

Biszign said...

heheh thnxx ,

hahahah ye ke... family aku plak datang sumer pakai baju buruk tapi ade gak yang ngelat