Thursday, March 5, 2009

I’m Going Kame Hame Ha with Dragonball Evolution

Salam guys,
yesss, saya memang tersangat excited dengan live action version of Dragon Ball, huhhuhu tak sabar rasanye nak nengok, hahahahaaaa teringat plak kenangn kat sekolah dulu2, mase dok asrama.. ade satu-dua member ni yang kumpul komik mutiara naga ni, huhuhuhuhuu, jadi bile dia dah beli je kan, kitorang akan chop SECOND! , THIRD! ,FOURTH! untuk baca plak... huhuhuhu, jadi senario dia camni, dia akan beli masa outing, ataupun dia akan "fly" lepas skolah ikut budak2 outsider keluar sekolah then balik sekolah dengan muka kondifen die (selalu alasan dia ada kelas tambahan) , ataupun lepas balik kampung,jadi bile dia dah dapat je buku tu dia akan announce kat dorm atau kat kelas la, ataupun kalau mood dia tak baik hahah, dia baca je buku tu sampai salah sorang dari kitorang ni perasan, pastu nanti dengar laaa suara jerit2... "wei aku second eh.." " haaa aku third" "aku forth" sayup2 kedengaran "haa aku fifth!" hahahahah selalunye saya dapat nombo belas2 atau nombo puluh2 hahahahah, pastu manga tu pon rotate laa, lepas satu tangan kee satu tangan, jadi sape2 yang nak baca kene keep track laa nombor giliran tu, hahahah dah satu keje plak kan... selalunye saya skip hahahahah! sebab kadanag2 kawan saya yang dapat baca dulu dia akan baca kat sekolah, kalau dia habis je baca, dia selalu bagi saya baca pulak ! (hahahahha cheating siol!) hoooooh lantak situu, yang penting dapat baca...huhuhuhu jadik salah satu taktik favourite saya ialah baca dragon ball masa kelas agama, hahahah (saya tere subjek agama ni sebab saya orang Johor, sekolah agama sampai darjah Khas) hahahaha, lagi satu yang besnyer, Ustaz tu matanye juling, pastu dia tak berapa nak nampak sgt, (sori Ustaz, mintak berkat ilmu Ustaz) jadi time ni lah yang paling AFDHAL nak baca dragon ball huhuhuhuhu, buku teks kan beso, manga dragon ball tu kecik je selalunye saya akan separuh tegakkan buku tu kat bucu meja depan saya, then belakon baca buku teks hahahahah, and kawan aya kat sebelah tolong cover, sama lah jugak bile time dia baca saya akan cover... hahahahah, yang teruknya bebudak kelas saya ni, diorang tau Ustaz tu rabun dekat, diorang bley bantai tido masa Ustaz tu ngajar...! bayangkan 2 baris depan semua tido, padahal Ustaz tu betul2 kat kepala diorang... hahahahahah! rasa cam siol je! hahahha ngan bebudak pompuan pon tido! hahahahahah, tu lah bengongnye bebudak kelas saya, okeh2 back to the story, okeh kalau masa Kelas agama tu tak habes baca, selalunye saya akan lajakkanlah, biasa lah kalau dah "in to deep" ngan cerita tu memang dah takley pikir bende lain laa, tapi time2 cikgu2 garang memang saya tak bacalah, macam subjek yang saya pikir saya doh hopeless macam AddMath tu pun saya bantai baca manga ni hahahahha! mane laah tak fail je subjek tu .... and paling besnye, manga tu akan rotate satu dorm, kadang2 satu sekolah! hahahahahha, tapi selalunye manga tu condition dia akan still okay, bile dapat balik kat owner dia, hahahah sorilah dah melalut ke cerita sekolah plak,

okeh2 ni lah gambar2 kiotrang saje testing guna slow shutter, and sebenarnye nak dapat tiket premier screening huhuhuuh, harap2 nuffnang bley terima entry saya yang agak lambat sket ni huhuhuhuhu..

I'm using Nikon D60, shutter speed = Bulb mode , F = 24 , exposure time varies, the longest one is until 2 minutes. The photos below is not edited with any post processing (image editing) software.
Accompanied with Son Gojil (Sir Pajil) and my old friend, Mr. Drugnology..


as usual , you guys can clik the image for larger view

Son GoJil (Sir Pajil) is killing me!
(hahahah bley nampak kaki saya tak!, pastu cam saya ilang kan huuhhuhu, efek cahaya tu guna henpon sir pajil)


Son Gojil punye aura dah jadi biru, jadik super saiya level 2
(efek guna henpon Sir Pajil jugak)


Son Gojil dah tumbuh bulu! hahaha Kame hame ha dia makin ganas
(efek guna lampu suluh)



Son Gojil goes berzerk! Super Saiya Level 4!
(haaa ni pun guna lampu suluh, tapi exposure time lama)



this is a paparazi shot of Mr. Drugnology, hahahahahah

you guys kalau nak try dapatkan tiket tu pon bley klik kat link bawah ni, and go through the instructions.. huhuuhhu =) have fun blasting your frensss.. =)

nuffnang_logo_dragonball.jpg



*** bes nye kalau bley guna Kame Hame Ha ***

4 comments:

TiNiE said...

hahaha....mengong!!!!

Biszign said...

huhuhuhu adeshh..kene mengong plak huhuhuhu =)

Dj Epoi said...

Dragon Ball......

Wow Gua dah lama tak tengok Pazil............
maintain abis nooooooooooooo!!!

Aper2 ponk best menatang yang korang buat nih.....
Tapi Gua nih speseis jenis bengap ckit bab yang korang buat nih

Biszign said...

makin kurus dia wooo... bley jadik model "London" suara persona hahahahah,

thnx bro.. huhuhuhu ni adalah sesi kepala masuk air kitorang huhuhuhu