Tuesday, January 6, 2009

Tee Design for Bro Epoi

Salam,
Fresh 1430/2009, smells like happyness =) , smells like success, owh yeah... we hope for those. Anddd nope.. I didn't celebrate the countdown to 2009.

So, this is my initial design for 2009, special for my bro, Dj Epoi. Actually, I have at least 3 more proposal / design for you, but I seriously have no time, so much to do, and not so many ticktock to ally.


Typography : inspired by AwangPurba. Bro, Kedah die hard fan right? =) so go yellow and green.

click image for larger view
notice : Tidak bermaksud utk merosakkan tulisan jawi tercinta, hanya ekspressi untuk seni sahaja. Maaf jika menyinggung mana2 pihak. Peace.

Old School Casette : maybe this idea has been laying around everywhere, but it's straight fresh out from my brain wave =)

click image for larger view

robo : something that I play around with =)

click image for larger view

credits to the cassette vector creator, I downloaded it somewhere (I forgot where!) and made some minor alterations. Hope you don"t mind. This is not for commercial usage, It is just pure fun =)

So tell me which one do you prefer, and I will put my final touch on it. Hope you like one of those or I have to try another ideation =) . Or you want me to add / remove anything, or you have any color suggestion, I will glad to change it for you. Thanx for your patience bro.


*** fresh! Like I wrapped in plastique ***

7 comments:

Dj Epoi said...

Salam...Apai

Tq so much.......I like it!!!!
Design 2 semua tuh mmg Sempoi + Kreatif dan Gua kasi CREDIT kat Lu coz memenuhi citarasa dan permikiran yg tersembunyi dalam kepala otak GUA...

Simple tetapi Padat!!!!

My Comment yg 1 design

Gua suka coz ader unsur Kotemporari yang Gua ni adalah Dj Muslim dalam seni Khat tuh..!!!!

My Comment yg 2 design

Gua suka coz nostalgia2 lama kembali bermain di Kepala hotak...peminat 2 Gua .....ala2 Rock Kapak gitu...heheheeh ( Dulu mana ada CD beb!!! )

Gua tak nak comment panjang lebauuuuuu!!!!! Confirm Gua nak Lu buatkan kalau boleh!!!! Gua boleh buatkan sendiri....tetapi sebagai menghormati Tuan Punya Design dan Bak Kata Pepatah DJ EPOI - APASALAH REZKI YG TUHAN KASIK KAT KITA ,KITA SAMA2 KONGSIKAN....

Kalau Lu Buatkan .....ader ler KENANGAN dari LU..sambil Mashuuuk!!!!!!!!!

TQ x 3

bisz`ign said...

salam bro, heheheh thnx sebab appreciate.. =) hnss hnss kembang idung saya uhhuuhhu..

saya terus terang cakap saya takde kaki nak print ni bro, takde tempat nak print baju ni, kalau ade, dah lama saya keluarkan design2 yang lain tu.. saya akan cuba usahakan juga, mana nak print ni, kalau tak jumpe, saya harap bro dapat cari printing sendrik, design2 ni saya halalkan je... saya buat suka2 =)

kalau boleh bro pilih mane yang suke? saya nak finalize sket, kalau suke semua, saya akan cube letak semua dalam satu t-shirt, kalau tak, bro pilih laa ye...

hihihih lega rasanye =)

thnx for your patience , =)

ibu_uwais_ameenah said...

boleh la buat suka2 design utk akak sefamili plak

daddy-ibu-uwais-ameenah

hehehe....

suked8787 said...

Apai...wah3x...senyap2 korg ni ek..
x der design baju utk mak2 buyung cam k su ker?

bisz`ign said...

kak mala : hhiihihhi boleh insyAllah, tapi kene tunggu turn la kot... hihihihi ade senarai kerja lain kene buat =)

kak su : uhuuhuuh boleh laa pakai t shirt design Bro Epoi tu kak su.. baru cinta sejati hihihihihi...sroh bro print kat baju beso uhuhuh

aban said...

Ahahaha aku ko makan dpt idea2 tu apai:P (tuju balik kat ko..)
aku ske design tulisan jawi tu..way to go back to the roots :)

bisz`ign said...

aku makan janganan (sayur dlm bahasa jawa) ngan pechal , huhuuhhuhu pastu minum ovaltine hahahahah..

thnx abot ..