Wednesday, January 21, 2009

Apabila masa...


Salam guys...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dah lame tak update blog, hurmm, super bz gile gaban last 2 weeks, sebok siapkan keje kat opis.. naseb baek siap jugak arini, tapi maseh ade 3 task menanti..

aiyaaa.. nak kene buat operation manual utk machining aid yang baru saya siapkan tadi, kira2 ade dalam 20++ set nak buat, pastuh kene stadi untuk flap peening theory test jumaat ni.. last skali nak kene buat office layout utk office baru kat melaka... hurggghhh..

aaaaa fenin fenin, balik keje = penat+fenin+stress+lapo.. beli bihun goreng, makan sambil nengok "heroes / stargate / naruto / bleach " bile bukak photoshop / illustrator / flash... golek2 mouse tu, takde ape yang boleh dihasilkan... aaaaaaa rase cam kering je otak ni.. kadang2 tgh golek2 tgh click2 mouse tu... dah pkl 10.30, masa untuk punch card.... hohohohoho [ kepada sesiapa yang tatau maksud punch card di bilik tido, sila abaikan saja] hahahahah... lepas punch card dalam pkl 11.00 gitu, saya sure akan nguap besar badak... pastu saya akan menggeliat "krappp krupp" letup2 tulang... pastu terus landing kat tilam saya yang bercadar oren bunga2 matahari tu huhuhuhuhu... yess saya selalu tido dalam pkl 11.00 sebab kalau saya tido lewat, saya akan memancing di meja saya pada keesokkan harinya... hahahahah, the nature of my desk job is programming... sekarang ni saya programming bende2 yang kurang mencabar.. modify tu modify ni, tak macam dulu2, kalau programming job saya sure akan membuatkan saya menghempas2 kibod saya ataupun mouse, dan saya mesti tak sedar hari dah gelap...huhuhuhu...missed thos days.. lepas programming saya kene check program saya, dan masa ini adalah masa yang paling membosankan... saya kene tengok program saya bergerak di monitor, dan pada masa itulah godaan2 syaitan, dan flashback2 tentang kehidupan saya akan bermain di kaca monitor itu, dan tanpa disedari saya akan mula memancing, kalau tangkapan saya besar, dahi saya akan cium kibod... yepp begitu teruk sekali akibatnye kalau saya tidor lambat, so saya meng"avoid"kan diri utk tido lambat..

begitu banyak software yang saya ingin explore,

photoshop dan illustrator - saya ada banyak baca tutorial tapi takde masa nak implement lagi...

fruity loops - saya ada byk idea utk menghasilkan lagu , tapi tiada masa yang sesuai, dan saya masih mencari kibod yang ade piano roll.. tak silap saya keluaran creative.. qwerty keyboard yang ade pianoroll keys... kalau saya jumpe gambar nye saya akan attach kat sini...

flash - dah try dah, tapi still byk kene explore...susah gak blaja sendrik ni

google skecth up - ni pun nak explore...tak abes explore lagi

Maya - saya ada basic Alias Studioi Tools, so saya igt tak byk beza ngan Maya, tapi mcm banyak je bezanye... aaaaaaaaa..


Lepas tu, saya ada hobby lain plak, mcm nengok cerita2, movies, anime... ni pun time consuming, tapi saya suka gile gak bende2 ni... aaaaaaaaaaaa...

Saya nk try main DSLR jugak... aaaaaaaaaaa... ni pun time consuming....

Pastu saya teringin nak beli Nintendo Wii ..aaaaaaaaaaaaaaa... ni pun satu lagi...

rasa macam tak cukup je masa nak buat semua ni... saya tatau ape yang nak buat dulu, ape yang nak buat kemudian.. bayangkan, saya keje pukul 8 pagi sampai pkl 7.15 , kadang2 terlajak sampai pkl 7.45-8.15 ... lepas tu balik .. pumpangpumpang makan , mandi semua, dah pkl 9, so basically saya ada 2 jam je nak main2 software ke, nak nengok movie ke, nak baca manga ke... weekends plak, kalau saya tak gi jumpa Miss B, saya akan habiskan masa, kemas bilik, basuh kreta, basuh baju... kang kalau dah penat, ape pun tak ley buat, bley layan movie/anime/drama.. aaaaaaaaaaaaa... camne nak buat ni... maybe time management saya tak betul ke... sesape bley tulun!

btw, kalau ada sesape nak suggest saya inspirational design sites ?? =) saya memerlukan inspirasi ..seriously, saya kene excitedkan diri saya... aaaaaaaaaaaaaa...

oops, dah byk masa pakai ni... I better get back to work..
See ya guys...
Salam


*** So let me get to work, I'll turn Nothing in to Something - Altimet ***

6 comments:

Rubina Yunal said...

apai, nina ade creative prodikeys-MIDI :D dah beli 2 thn lepas tapi tak guna sgt pun. baru kelmarin ayah nina suruh install balik.. dia nak main2.. heeee

bisz`ign said...

haaaaaaaaaa yang ni laa... prodikeys ni... berape ratus ni ek? kene ada midi input ke kat soundcard or bley pakai spdif? or pakai usb je? waaaaaaaaa nak tu ... best nye... senang nak compose beat

ibu_uwais_ameenah said...

apai.. sepatah haram akak x phm psl keje awak... yg bagusnya, awak leh tido awal ekk tiap2 mlm... akak plak x leh avoid tido awal!! (byk keje bro nak kena buat!) hurm.. faster bro, get married then ur life will more manage!!

bisz`ign said...

hehehhe ye ke kak mala, saya bekerja sebagai N/C Programmer, Numerical Control Programmer, Saya guna CAD/CAM (Computer Aided Manufacturing / Computer Aided Design) Software untuk buat programming untuk Computerized Machine 3Axis & 5 Axis, Mesin2 ni akan milling (potong) raw Aluminum/Steel/Titanium (jenis2 besi) untuk menghasilkan end product. =) heheheheheh... saya harap akak paham ape yang saya cube eksplain ni hihihihihi...

kalau ade duit kak, arini pkl 5.00 ni saya nikah huhuhuuhhu, masalahnye duet tak cukop huhuhuhu

Dj Epoi said...

Salam Pai!!!

Boleh tahan cnuk kau eik!!!
Tahniah!!!! Sebennarnya Lu dah nampak aper Target Lu dan Apa yg perlu Lu buat...
Lu dah kearah tuh skank.....teruskan lagih Bro...never give up!!!
Penat+letih+mingung+ngantuk asam garam Kejayaan tuh...!!!! Orang laki kna kja kuat Bro!!! pedulikkkan sekeliling.....selagi mahu...belasah jer!!!
TAPI INGAT...harus gak ballance ngn jaga KESIHATAN....
Gua tertarik ngn citer Tidow Lu.....awalnyer siuuul tidow!!!
Gua kalau tak kul 1- 2 pagi mmg tak tidow ponk......mungkin dah terbiasa agaknya.....

Belasah!!!
Redaaaaaaaaaah!!!

Untuk NAWAITUUUUUUUUUUU.....

KAHWIN!!!!!

Rubina Yunal said...

USB je.. dulu bli dlm RM100+