Thursday, December 11, 2008

Zoo trip

Last Sunday, me and Ms. B went to ZOO NEGARA..yeap.. go ahead .. laugh laugh... laugh laa lagi... huhuhuhu you guys ever went there already? hurmm let me guess... last 10 years? last 15 years ke? huhuhuhuhu, =) well I never went there until last Sunday, but I was expecting more, the maintennace and cleanliness kinda dissapointing me... come on laa, it's zoo NEGARA, NATIONAL ZOO!! ok laaaa... quite fun laa, nice laaa to see the animal alive and healthy.. but the rubbish is everywhere laa.. The zoo is not well managed.. but anyway enjoy the pics =)

pics lain tak muncul, kene bluetooth lagi ngan Ms. B..uhuhuh



thnx Ms. B, bg pinjam tepon utk snap, nk beli kemere takde duit gi =p

After that, we head out to Ampang Lookout point. Thanx to sis Nina whom providing the information, well it was hell finding the place at first, but it's worth it I tell ya. All you peeps whom residing at klang valley , or the satalite cities of KL, go and get up there and enjoy the spectacular view! I will mos-def return to that place. Unfortunately, it was raining (gerimis dalam english ape ah?) when we arrived. soo... no sunset, but the nightview is so damn beautiful.


Thnx Ms. B sebab teman saya jalan =) , lenkali Ms. B plak kene drive... uhuhuh dah terer kan skang? uhuhuhuhuh, =)

***Memories don't live like people do
They always remember you
Whether things are good or bad, its just the memories
Mos Def = Travellin Man***

7 comments:

Dj Epoi said...

10 tahun? 15 tahun ?

Gua selalu kesana beb!! Boleh dikatakan hampir setiap tahun sepanjang gua duduk KL ni....ader time cuti..Gua akan cuba bawa Pn Suked & anak2 tak pon sorang dirik!!

Bagi Gua .....Zoo adalah penting bagi kita semua mengenali Kitar Pusingan Dunia.....yang mana baik Manusia , Haiwan , Tumbuh tumbuhan semuanya bergantung satu sama lain...

Zoo adalah salah satu tempat Gua lepaskan tension beb!!!
Zoo juga akan membuatkan seseorang mengenali erti kasih sayang kirannya kita btul2 halusi binatang2 kat dalam tu ......

Dj Epoi ( ANIMAL FOR LIVE )

bisz`ign said...

fullamak ... salute =)

management zoo patut kene baik pulih zoo tu... dah uzur sgt... kesian tgk binatang2 dalam tu... ada yang cam sakit jee..

zoo tak diselenggara ngan baik

Rubina Yunal said...

yayyyyy udah selamat pegi dan kembali ye? :D

worth it kan gi atas sana? :)

Eh I went to the zoo with Wan on our 5th anvsry early this year. Memang cleanliness hampeh, and actually diorang tak kisah pun dengan haiwan2 yg ada kat situ. Nina ngan Wan gi tgk ade sekor musang ni, mcm sakit tau. So otw nak keluar tu kitoang inform la kat akak yg jaga situ, bitau ada musang tu mcm sakit.. tlg tengokkan.

Nak tau ape akak tu ckp?

"Takpelah dik, ada banyak lagi.."

:|

Kepala hotak dialah! Blegh.

But I'm glad u had a great time though :) Kem salam sama miss B.

farid's wife said...

huwah! x ajak kitroang pong.. ini x adil!

suked8787 said...

Apai, lain kali bawak la Ms B tu pi Zoo Melaka kaa...Zoo Taiping ka...baru rock. Zoo Negara skrg dh x rock..binatang semua cam x sihat kan. K Su pun nk ajak Abg Epoi bawak k su pi tgk pemandangan atas bukit tu la...mesti romantik gila la...hehehe

Mostly known as Aban said...

HAHAHAA best! nak try pegi night safari dia laa one of these days...tade la nampak sampah2 gelap2 tu ahahaha

bisz`ign said...

nina : it's worth IT! every damn second of it...best gilaaaaa thnx for the infoo =)

Lina (farid's wife) : huhuhuhu sorii, takut u tak larat nak berjalan je, takpe,next time kita gi zoo melaka jom!! nak??

kak su : huhuhuhu ajak la bro epoi naik atas sano, best wooo kak su... romentik gile,azam saya n Miss B tahun depan, nak melawat Zoo Melaka!

Aban : huhuuhhu , zoo negara ade ke wat night safari? ko jangan tersilap masuk kandang ghimau sudah ban oii... huhuhuhu